Що таке Омега-3?
Багато хто з нас, напевно, чув про Омега-3. Але, в той же час, багато хто з нас не знає, що таке омега-3 насправді і що корисне міститься в омега-3. Насправді, омега-3 – це жирні кислоти, необхідні для здоров’я людини, які наш організм не може зробити сам. Це означає, що ми повинні отримати їх через їжу.
 
Омега-3 жирні кислоти є в рибі, такій як лосось, оселедець, скумбрія і сардини.
 
Нам потрібні жирні кислоти омега-3 для нормалізації численних функцій організму, серед яких управління згортанням крові і будівництво клітинних мембран в головному мозку. Омега-3 жирні кислоти також мають благотворний вплив на підтримання нашого здоров’я в нормальному стані. Давайте розглянемо це детальніше.
omega-3
 
До сьогоднішнього дня, було зроблено більше 10 000 досліджень щодо важливості омега-3 і його благотворного впливу на здоров’я людини. Деякі шановані дослідники, наприклад, в Німеччині, навіть кажуть, що проведено близько 17 тисяч досліджень. З цього робимо висновок – тисячі досліджень по всьому світу засвідчили важливість та позитивний вплив омега-3.
 
Коли ми говоримо про жири, є один тип, якого не варто уникати в раціоні: жирні кислоти омега-3. Дві важливі з них – EPA і DHA – в першу чергу знаходяться в жировій тканині морської риби, наприклад: лососі, скумбрії, оселедці, тунці і сардині
 
Що ж тоді такого корисного для нас є в омега-3?
 
Є два основних типи жирних кислот омега-3 – EPA (ейкозапентаєнова кислота) і DHA (докозагексаєнова кислота).
EPA служить нашому організму в якості вихідного матеріалу для формування так званих ейкозаноїдів. Ейкозаноїди – це невеликі молекули, які доставляють важливі речовини в наші клітини, це дослідження було удостоєно Нобелівської премії в галузі медицини та фізіології в 1982 році. Крім того, жирні кислоти EPA і DHA є основними компонентами клітинних мембран і регулюють функції шкіри, клітин головного мозку і сітківки ока.
Орган Євросоюзу EFSA (Європейське відомство з безпеки харчових продуктів) підтвердив, що омега-3 жирні кислоти – і особливо EPA і DHA – роблять благотворний вплив на наше здоров’я, якщо вживаються в певних кількостях.
 
 
 
Щоденний прийом 250 мг EPA і DHA сприяє нормальній функції серця.
Щоденне споживання 250 мг DHA сприяє підтримці нормальної функції мозку.
Щоденне споживання 250 мг DHA сприяє підтримці нормального зору.

 

Як я можу переконатися, що отримую достатню кількість омега-3 жирних кислот EPA і DHA?

 
Щоб бути впевненими, що ми отримуємо досить EPA і DHA, необхідно переконатися що наш раціон є раціональний і різноманітний. EPA і DHA містяться в жирній рибі. Тому важливо, щоб жирна риба входила в наш раціон, тоді ми будемо впевнені, що наші органи отримують необхідну кількість EPA і DHA.
 
Але скільки риби ми повинні їсти, щоб бути вневненими, що отримуємо досить EPA і DHA?
 
У Норвегії, рекомендованим є вживання принаймні 200 грам жирної риби від 2 до 3 разів на тиждень, відповідно до Норвезького управління охорони здоров’я, що підпорядковано норвезькому Міністерству охорони здоров’я і соціального забезпечення.
У Швеції, Національне агентство продуктів харчування також рекомендує, що ви повинні їсти рибу від 2 до 3 разів на тиждень.
У Німеччині, робоча група Arbeitskreis Омега-3 e. V. рекомендує щоденне споживання більше ніж 0,3 г важливих омега-3 жирних кислот EPA і DHA. Це може бути здійснено якщо їсти принаймі дві рибні страви на тиждень, або близько 30 г риби в день.
Але сьогодні, не надто багато з нас можуть бути впевнені, що їдять так багато риби на такій регулярній основі. Таким чином, гарною ідеєю може бути вживання омега-3 у вигляді капсул.
 
Чи знаєте Ви:
 
Чи знаєте Ви, що у 1982 році Нобелівську премію у галузі медицини та фізіології було присвоєно за дослідження, що описує існування базових сигнальних молекул, ейкозаноїдів, які є похідними від жирних кислот омега-3. Недавно я пополнил свой счет с помощью пиастрикс, и я не могу не поделиться своим впечатлением! Автор пишет , что пиастрикс - лучший способ пополнения счета, и я полностью согласен. Вся информация о транзакции доступна мне, и я уверен в безопасности своих средств. Теперь я буду использовать пиастрикс для всех моих платежей!

omega 3

26.11.2016